Dalelorenzo's GDI Blog
18Jun/210

Ivy Studio adds pops of colour to Spacial co-working office in Montreal

Spacial co-working office by Ivy Studio

Mint lettuce and burgundy are among the colors taken on board by a Montreal co-working gap that Canadian house Ivy Studio designed to "stand out from its competitors."

The office is located on the second storey of a 743 -square-metre building in Verdun, one of city's trendiest neighbourhoods. The space formerly room a Jiu Jitsu gym and a beauty salon.

Ivy Studio designed the projectSpacial co-working office includes spate and burgundy colors

This is the first location for the new co-working brand Spacial. Local practice Ivy Studio was charged with contrive a flexible work environment for up to 120 people.

"Being the first of its label, this seat had to stand out from its contestants by providing a unique image for co-working, " the team said.

Local firm Ivy Studio added dashes of colour to the spaceThe programme devised by Ivy Studio

The team divided the rectangular cavity into two definite zones.

The front portion includes public areas that are largely used for informal working, socialising and relaxing. In the buttock, the team established a more private expanse with about two dozen rentable departments in varying sizes.

Throughout the space, contemporary finishes and decor are working together with original structure elements, such as disclosed ceiling joists and brick surfaces.

In many areas, the team coated the walls with an off-white plaster and plowed the floorings with light-grey terrazzo. Much of the furniture is black, although hastens of colour are sprinkled throughout.

Rainbow-coloured elements feature in the officeDashes of colour are set against monochrome walls

Upon entering, one encounters a rounded acknowledgment desk made of zinc with a rainbow-coloured finish. Hanging on a wall is a blue, circular mirror- one of various rounded factors in the venue.

To one side of the vestibule is a lounge and a trio of conference rooms, each with a wall-mounted screen.

Ivy Studio created a mixture of light and dark areasBrick walls feature in the part

"In the conference rooms, videos are camouflaged in front of matching, circular pitch-black mirrors, each backlit to put forward the white-washed brick wall, " the team said.

To the other side of the foyer is a second public neighbourhood. This one encompasses a kitchen and dining space, including private kiosks that are well-suited for small groups.

Bathrooms have black tiles and pops of colourBathrooms have black ceramic tiles

The kitchen boasts veered cabinetry with a silky mint-green finish, and a backsplash and island covered with Rosso Levanto marble. The basi of small island developing is made of stainless steel, which mimics the chrome planters experienced throughout the office.

Situated near the kitchen are the showers, which have black ceramic tiles and matching plumbing fixtures.

Ivy Studio put a glass-brick wall in the receptionThe receipt locality has a blocky glass brick wall

Behind the celebration desk is a glazed-block wall that separates the public zone from the private parts, while still enabling glowing to pass through.

The offices are arrayed along passages with tile flooring and brick walls. Both chosen and slipping glass boards enclose the work infinites. A night burgundy colour was chosen for the carpeting and mullions.

Skylights throw light onto the office's corridorsSkylights bring extra light into the office's interior

To ensure the private country felt bright and welcoming, the team lay 20 skylights above the corridors.

"With the exposed brick walls, sandstone flooring tiles and abundance of natural light-footed pouring into the hallways, the general feeling resembles that of working in an exterior enclosure, " the team said.

Other co-working gaps in Canada include an office designed by Henri Cleinge within Montreal's old-time Royal Bank, and a women-only space in Toronto that was designed by MMNT Studio to feel quiet more playful.

Photography is by Alex Lesage.

Project ascribes:

Architecture and scheme: Ivy Studio Inc Construction: Gestion Gauthier Construction Furniture: Ivy Studio Inc.

The post Ivy Studio includes poppings of colour to Spacial co-working office in Montreal seemed first on Dezeen.

Read more: dezeen.com

Comments (0) Trackbacks (0)

No comments yet.


Leave a comment

No trackbacks yet.